Magyar Falu Program 2021


Kedvezményezett neve: Óföldeák Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Kommunális eszköz beszerzése -2021 (MFP-KOEB/2021)

Projekt címe (azonosító száma): Kommunális eszközök beszerzése Óföldeákon (3289155003)

Szerződött támogatás összege: 14 536 774,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: Óföldeák Községi Önkormányzat a Magyar Falu Program “Kommunális eszköz beszerzése” alprogramja keretében a közterületek gondozását lehetővé tevő gépek – 1 db Chery –Zoomlion RK 504 fülkés traktor és hozzá kapcsolható 1 db Bicchi BRT225 típusú pótkocsi,1 db Garden Go SP 200 hótolólap illetve 1 db  Garden Go AGL 165 padkasza kerül beszerzésre.

Az erőgép és a függesztett munkagépek alkalmasak a kommunális munkálatok, karbantartási feladatok elvégzésére.

Az önkormányzati géppark bővülésével hatékonyabbá és rendszeresebbé válik a település közterületeinek gondozása ez által javul a településkép.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2022.08.31


Kedvezményezett neve: Óföldeák Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése-2021 (MFP-OJKJF/2021)

Projekt címe (azonosító száma): Közterületi játszótér fejlesztése Óföldeák községben (3282822027)

Szerződött támogatás összege: 4 815 074,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: Óföldeák Községi Önkormányzat a Magyar Falu Program “ Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése” alprogram keretében az Óföldeákon már meglévő közterületi játszótérre az alábbi kültéri játszóeszközöket 1 db Dani kéttornyos mászó várat, 1 db fészekhintát, 1 db rugós lovat és 2 db kültéri hulladékgyűjtő edényeztet, 2 db pihenő padot asztallal és 1 db ivó kutat szerezhetünk be. A játszótér forgalmasabb oldalán a gyermekek védelmére a Rózsa utca felől 70 méter hosszúságban 3D táblás kerítéssel történő bekerítést valósulhat meg.

A játszótéren ezzel a pályázati támogatással bővülhetnek a játszótéri eszközök. Az egymást követő generációk együtt tölthetik el a szabadidejüket, ezzel is erősítve a családi köteléket és a családi összetartozás érzését. Célunk, hogy elősegítsük a településen élő gyermekek érettségüknek és érdeklődési körüknek megfelelő mozgási lehetőségeket.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2022.05.31


Kedvezményezett neve: Óföldeák Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Tanya-és falugondnoki buszok beszerzése-2021 (MFP-TFB/2021)

Projekt címe (azonosító száma): Falugondnoki busz beszerzése Óföldeákon (3289409438)

Szerződött támogatás összege: 14 477 550,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: Óföldeák Községi Önkormányzat a Magyar Falu Program “ Tanya-és falugondnoki buszok beszerzése” alprogram keretében az Óföldeákon már működő falugondnoki szolgálat 6 éves buszát cserélhetik le egy magasabb színvonalú, korszerűbb Toyota Proace Shuttle L2 2.0 D-4D kisbuszra. A korszerű falubusszal a falugondnok szinte minden korosztályt érintve magas színvonalon tudná ellátni a különféle szociális alapellátás körébe tartozó illetve szolgáltatási jellegű feladatokat. (A rászoruló, többnyire idős lakosság orvoshoz, rendelőintézetbe szállítása, bevásárlás, gyógyszer kiváltás, oltópontra szállítás, ügyintézések. Az óvodás gyermekek a földeáki óvodába, bölcsödébe illetve haza történő szállítása a kisiskolás gyermekek sportrendezvényekre, kulturális eseményekre történő eljutatása.) A falugondnoki szolgáltatás célja a települési hátrányok csökkentése, az itt élők életfeltételeinek javítása, a közszolgáltatásokhoz és a szociális alapellátáshoz való hozzájutás biztosítása és a települési funkciók bővítése.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2022.08.31