Magyar Falu Program 2020

Kedvezményezett neve: Óföldeák Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Önkormányzati tulajdonban lévő út-, hídépítés/felújítás (MFP-ÖTU/2020)

Projekt címe (azonosító száma): Önkormányzati tulajdonban lévő út,- hídépítés /felújítás Óföldeákon (3081064611)

Szerződött támogatás összege: 28 170 840,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: Óföldeák Községi Önkormányzat a Magyar Falu Program “Önkormányzati tulajdonban lévő út, – hídépítés/felújítás” alprogramja keretében a Rózsa utca 170 méter hosszú és 3,2 méter széles szakaszának útépítése és a József Attila utca 210 méter hosszú és 3 méter széles szakaszának illetve a Návay Lajos utca 200 méter hosszú és 3 méter széles szakaszának burkolat felújítása fog megvalósulni. A fent felsorolt utcákban meglévő̋ burkolat teljes felületét a szennyeződésektől meg kell tisztítani. A József Attila utcában sárrázó építése illetve AC 11 kopó aszfalt réteg beépítése, padkanyesés, padkaépítés illetve padkarendezés kerül elvégzésre. A Rózsa utca útépítése során nyomvonal kitűzése, homokos kavics depózása, humusz leszedése, homokos kavics beépítése, FZKA profilozása, padka nyesése, útalap kialakítás, aszfaltozás, kiékelés, AC-11 kopóréteg beépítése, padkaépítés, tereprendezés történik. A tervezett projekt megvalósulása hozzájárul a településkép és a lakosság komfortérzetének javulásához, a község közlekedési infrastruktúrájának fejlődéséhez.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2021.10.31


Kedvezményezett neve: Óföldeák Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Temetői infrastruktúra fejlesztése-2020 (MFP-FVT/2020)

Projekt címe (azonosító száma): Temetői infrastruktúra fejlesztése Óföldeákon (3113587983)

Szerződött támogatás összege: 29 961 806,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: Óföldeák Községi Önkormányzat a Magyar Falu Program “ Temetői infrastruktúra fejlesztése” alprogram keretében az Óföldeák külterület 0180/2 hrsz alatt lévő temető infrastrukturális fejlesztése a meglévő ravatalozó épület felújítása valósulhat meg.

A ravatalozó épület teljes külső és belső homlokzati hőszigetelése, nyílászárók cseréje,új tető, belső terek burkolása, és festési munkák lesznek elvégezve.

Az elhunyt személyek emlékének méltó megőrzése és ápolása, a temetkezés közegészségügyi és kegyeleti rendeltetésének érvényesítése, valamint a temető és temetkezési kultúra fejlesztése valósult meg a beruházás által.

  A projekt hozzájárul a lakosság komfortérzetének javulásához, a temetői, temetkezési szolgáltatások korszerűsítéséhez.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2022.04.30